محل تبلیغات شما


مقدمه
انسان موجودي هدفمند و جوياي نشاط (شادکامي)، خوشبختي و سعادت مي باشد. شايد به جرأت بتوان گفت همه تلاش هر انسان در جهت يافتن شادي، نشاط و خوشبختي در آينده است. در واقع مي توان گفت احساس نشاط يكي از مهمترين پشتوانه هاي ما براي مقابله با مشكلات است[11]. خداوند سبحان در قرآن نگاه جامع و همه جانبه اي به مسأله نشاط دارد، مي فرمايد "بگو: به فضل خدا و رحمت او شادمان شوند، زيرا اين دو از هر چه مي اندوزند بهتر است"(سوره10: 58).

گرچه این مفهوم برای جوامع و اقوام مختلف تازگی ندارد و از دیر باز مورد نظر فیلسوفان و اندیشمندان بوده است لیکن مطالعۀ علمی آن توسط روانشناسان آغاز شده است[3].کنکاش در محتوای متون روانشناسی علمی نیز نشان می دهد که در گذشته روانشناسي بيشتر بر هيجانات منفي مثل اضطراب و افسردگي تمركز مي كرد تا بر هيجانات مثبت از قبيل شادكامي و رضايت از زندگي. لكن در چند دهه ي اخير، علاقه ي بسياري از محققين و نويسندگان به سوي لذت، شادماني و رضايت از زندگي معطوف گرديده است[10و 9].

تعریف نشاط (شادی و شادکامی)
لغت شاد در فرهنگ عمید به معنای خشنود، خوشحال، خوشوقت، بی غم، خوش و خرم است و در زبان انگلیسی واژه happy یک صفت به معنای خوشبخت، خوش شانس، خوش یمن، خوشایند، رضایت، خشنودی، خوش و با صفا تعبیر می شود[4]. جامع ترین تعریف نشاط، تعریف ون هوون است که بر اساس آن "شادکامی درجه و میزانی است که با آن یک فرد کیفیت کلی زندگیش را به عنوان یک زندگی کاملاً مطلوب مورد قضاوت قرار می دهد"[1].به تعبیر دقیق تر آدم با نشاط و شاد کسی است که اولاً تقریباً از تمام فعالیت های خود لذت می برد، ثانیاً در اکثر اوقات راضی و خرسند به نظر می رسد و ثالثاً از فرآیند زندگی خویش راضی است[8].

 

گفتاری در اهمیت نشاط متناسب با سبک زندگی جوانان از نگاه رهبری(5)

گفتاری در اهمیت نشاط متناسب با سبک زندگی جوانان از نگاه رهبری(4)

گفتاری در اهمیت نشاط متناسب با سبک زندگی جوانان از نگاه رهبری(3)

نشاط ,مي ,خوش ,تعریف ,شادکامی ,یک ,نشاط و ,است که ,بر هيجانات ,می دهد ,و رضايت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ملاقه کسب درآمد دلاری از اینترنت